• BBAT

BBAT

Basic Body Awareness Therapy (BBAT) is een lichaamsgerichte, fysiotherapeutische behandelmethode. Tijdens de behandeling wordt gekeken naar wat je kan en hoe het beter of efficiënter zou kunnen en wordt er minder gekeken naar wat je niet kan. Als therapeut begeleid ik je in het zoeken/ontdekken van je eigen mogelijkheden.

Het algemene doel van BBAT is je te helpen (weer) in contact te komen met je lichaam, de kwaliteit van het bewegen te vergroten en uiteindelijk op een betere en functionelere manier om te gaan met het dagelijkse leven.

De sleutel begrippen die in de therapie gebruikt worden zijn een goede lichaamshouding, een vrije ademhaling en oplettend zijn (awareness).

De BBAT is gebaseerd op bewegingen die je herkent uit het dagelijkse leven, wat het oefenen en toepassen van deze methode makkelijker maakt. Door middel van een aantal oefeningen in verschillende houdingen, zoals liggen, zitten, staan, lopen en oefeningen in tweetallen, word je uitgenodigd om je bewuster te zijn van een goede en efficiënte houding, je balans te verbeteren en mogelijk zelfs te groeien op persoonlijk gebied.

De BBAT kan ingezet worden bij allerlei spier- en gewrichtsklachten, psychosomatische klachten, fibromyalgie, chronisch vermoeidheid syndroom (ME/CVS) en stress gerelateerde klachten als burnout, hoofdpijn en angst- en paniekstoornis.

Als je na het lezen van bovenstaande uitleg nog vragen hebt, kun je deze stellen via zijn@persoonlijkebegeleiding.net.


Tarief BBAT:
Zie onder menu Cursussen-BBAT.

Naast de cursus wordt deze methode ook op individuele basis aangeboden. Oriënterend gesprek gratis, vervolg sessies € 85,- p/u.

Kun je niet komen op een afspraak, meld je dan minimaal 24 uur van te voren af. Bij niet (tijdig) afmelden wordt de tijd die is gereserveerd voor je afspraak in rekening gebracht. Klik op onderstaande link voor de algemene voorwaarden en privacy policy