• Multitasken bestaat niet

Multitasken bestaat niet

- BOEK -

'Onthoud deze regel: hoe meer verantwoordelijkheden je hebt, hoe meer petten je draagt, hoe groter de kans dat je inefficiënt wordt.'

In een overtuigende businessfabel, confronteert Multitasken bestaat niet een populaire gedachte die gemeengoed is geworden in onze hectische, doordeweekse wereld. Dit eenvoudige maar krachtige boek laat duidelijk zien waarom multitasken in feite een leugen is, die tijd verspilt en geld kost. Multitasken is verre van efficiënt, brengt schade toe aan productiviteit en relaties op het werk en thuis.

In zijn baanbrekende boek biedt managementdeskundige Dave Crenshaw heldere oplossingen voor het omgaan met de door informatie verzadigde wereld van vandaag. Hij laat zien wat je moet doen wanneer je gestoord wordt door collega's en hoe je om moet gaan met afleidende elektronische communicatie zoals e-mail en sms'jes.

Geschreven met humor en een gezonde dosis wijsheid helpt Multitasken bestaat niet managers en werknemers:
- herkennen waarom multitasken een fout denkbeeld is;
- begrijpen wat het verschil is tussen backgroundtasken en switchtasken;
- een nieuwe en realistische wekelijkse begroting voor de indeling van tijd te maken;
- terugkerende afspraken met belangrijke mensen te agenderen.

Voor iedereen die het lastig vindt om gefocust te blijven op de uit te voeren taak of aandacht te houden voor anderen wanneer zij spreken is Multitasken bestaat niet is een onschatbare bron.

Dave Crenshaw is een businesscoach en oprichter van Fresh Juice Strategy. Hij begeleidt en traint wereldwijd CEO's en managementteams. Crenshaw is afgestudeerd aan de Brigham Young University's Marriot School of Management en is een frequente spreker over dit thema.

Dave Crenshaw
Multitasken bestaat niet.
Als je alles tegelijk doet, krijg je niets voor elkaar.
ISBN 978 90 229 5943 5

Leerzame parabel voor "multitaskers", soms wel wat voorspelbaar, maar toch interessant om te lezen. Met voldoende tips om in ieder geval over na te denken en misschien ook uit te proberen (lees: doen)