Meer bewegen...meer wandelen (4 van 4)

Wat gebeurt er door het wandelen op verschillende vlakken?

Dat wandelen goed is weet je allang. Als je nu voor de 4de keer inlogt om het vervolg te lezen, loop je wellicht al langer dan even in je lunchpauze.

Zoals beloofd, de voordelen van wandelen:

1. Lichamelijk:
Wandelen is een aerobische inspanning en is daardoor goed voor je hartfunctie en het verbetert de circulatie. Er gaat meer zuurstof door je lichaam bij elke ademhaling.
Maar om gezond en fit te blijven is alleen wandelen (de 10.000 stappen) niet voldoende, je zou ook balans- en krachttraining moeten doen. Dit kan uiteraard in de sportschool, maar het beoefenen van taichi, (ballroom)dansen of gewoon met zware boodschappen tassen lopen helpt ook.
2. Geestelijk:
Eenvoudige maar regelmatige beweging (zoals wandelen) bevordert de prestatie van de hersenen, het verbetert je humeur en het stimuleert je creativiteit.
3. Energetisch:
Door elke stap die je zet, sta je weer in contact met jezelf, je grondt jezelf op een makkelijke manier. Door in de natuur te zijn ga je resoneren met de energetische trilling van die natuur. Daar wordt je rustiger van en kom je meer bij wie jij in wezen bent.