• Haptonomie

Haptonomie

Deze vorm van begeleiden richt zich op het voelen en beleven van hoe je omgaat met jezelf, je klachten/probleem, in bepaalde situaties en met anderen. Hierdoor komt er meer balans tussen het voelen en het denken/doen. Tevens word je je meer bewust van je eigen mogelijkheden, leer je ernaar te luisteren en je verantwoordelijkheid te nemen. Kernbegrippen zijn veiligheid, vertrouwen en (affectieve) bevestiging.

In de maatschappij waarin we leven worden we dagelijks geconfronteerd met de noodzaak om, al dan niet bewust, persoonlijke keuzes te maken. Door deze maatschappij en door onze opvoeding, zijn wij maar al te vaak geneigd deze keuzes te maken op grond van wat wij menen dat onze omgeving van ons verwacht of wenselijk acht. Het is daarbij niet vanzelfsprekend te luisteren naar wat wij diep in ons zelf voelen en beleven en die keuze te maken die voor ons zelf van belang is en bij ons past.

Als wij ons handelen laten afhangen van de verwachtingen en de meningen van anderen, noemen we dat aanpassen. Hierdoor blijkt het niet eenvoudig te kunnen en durven luisteren naar hoe het voor onszelf is en daarop ons handelen te baseren. Deze aanpassing, het gevoel dat daarbij hoort en de daaruit ontstane patronen kunnen een belangrijke oorzaak zijn voor stoornissen in het persoonlijk functioneren en het zich al dan niet welbevinden.

Als je na het lezen van bovenstaande uitleg nog vragen hebt, kun je deze stellen via zijn@persoonlijkebegeleiding.net.


Tarief haptonomie:
Oriënterend gesprek gratis, vervolg sessies
€ 85,- p/u.

Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de behandeling gegeven door een bij het WIH aangesloten Haptotherapeut. Kijk in je polis of informeer bij je eigen zorgverzekering naar de vergoeding.

Kun je niet komen op een afspraak, meld je dan minimaal 24 uur van te voren af. Bij niet (tijdig) afmelden wordt de tijd die is gereserveerd voor je afspraak in rekening gebracht. Klik op onderstaande link voor meer info.