Wacht niet tot het niet meer gaat

Er zijn mensen die in hun werk (maar ook thuis) te veel uren maken en te weinig ontspanning nemen. Dat kan gaan opbreken. Soms denk je dan “eerst even vakantie en dan ben ik weer bijgetankt”. Dat kan in veel gevallen zo zijn, maar helaas niet in alle gevallen. Als jij hoort bij die groep waar vakantie niet veel gedaan heeft, is het goed om aan de bel te trekken en te onderzoeken wat je kunt doen om energie over te houden. Algemene symptomen die erop kunnen wijzen dat je te veel onder druk staat zijn:

Weinig energie, zin en/of interesse hebben om iets te ondernemen. Allerlei (vage) lichamelijke pijntjes en klachten. Sneller geïrriteerd zijn en makkelijker huilen. Moeilijker inslapen en vaker wakker worden. Paniekmomenten en/of concentratieproblemen.
Herken je dit?
Dan is het misschien een goed plan om een en ander op een rijtje te zetten, een inventarisatie te maken hoeveel tijd je spendeert aan actief zijn en aan ontspanning. Hoe is je balans werk-privé? Hoe bewust ben je van wat je doet, van wat je voelt en van wat je er mee doet?

Wacht niet langer en maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek om te zien wat ik voor je zou kunnen betekenen.