Bijna nieuwe maan

Vandaag is de maan 45% zichtbaar, op weg naar Nieuwe maan, die op 4 dec volledig zal zijn. Maar vandaag is ook het de start van de advent. En wat een toeval, de naam advent komt van het Latijnse woord Adventus, wat komst betekent. Dus vandaag is het de start van de aanloopperiode naar de Nieuw maan.

Een nieuwe maan is van oudsher een tijd van reiniging, voorbereiding en nieuwe dingen oogsten. De boeren van vroeger zagen dat wat ze gezaaid hadden tijdens een nieuwe maan beter groeide dan de zaden die geplant werden op andere tijden. Dit leidde ertoe dat de tijd rondom de nieuwe maan een tijd van zaaien werd. En in deze tijd van spiritueel bewustzijn hebben we het dan over een nieuw begin, een schone lei, in deze fase plant je de zaadjes die later uitgroeien tot jouw wensen en dromen.

Later we de komende week eens gebruiken om te kijken, te onderzoeken, te voelen welke zaadjes je met Nieuwe maan zou willen planten. Denk breed, denk out of the box. En dan neem je extra tijd om ze ook te gaan planten op 4 december.