Hoe creëer je rust? (3 van 3)

Vorige keer heb je kunnen oefenen met Pauzeer, Orden en Werk…. Vandaag gaan we verder met de E en de R van de POWER-methode van Petra Megens

Excelleer
Als je flow te pakken hebt, beland je vanzelf in de volgende stap; excelleren. Excelleren is doen waar je goed bent en plezier in hebt. Ook in alledaagse dingen kun je excelleren, zoals iemand aan het lachen maken of een vraag anders formuleren. Sta stil bij deze prestaties, hoe klein ze ook zijn. Dat geeft rust en is goed voor je eigenwaarde.

Recreëer
Hoe drukker je het hebt, hoe sneller deze stap erbij inschiet. Maar juist nu heb je hem het hardst nodig. Maak tijd vrij voor jezelf en geniet van een boek of film. Ontspan en laat alle zorgen van je af glijden. Na een flinke onderbreking voel je je gelukkiger, opgefrist en beter in staat om de draad weer op te pakken.


Ga hier eens mee aan de slag. Mocht je merken dat je toch een keer wilt brainstormen over deze of andere (werk)zaken, schroom dan niet en maak een afspraak. Meestal is één of twee gesprek(ken) voldoende om verder te kunnen.